Predstavím vám problematiku čo sa týka ECKA na začiatku by som spomenula v takom to zmysle. U ktoréhokoľvek živého organizmu na tejto planéte zem nie zložitejšie ako PUD sebazáchovy. Zoberme do úvahy že každý živý organizmus to je príroda a pod. Za účelom vybavila možnosti prijímať živiny potrebné pre zachovanie ďalších funkcii ktoré zabezpečujú jeho životaschopnosť. Pravda alebo len mýty o E- kódoch vráťme sa ale tzv. ECKAM v potravinám nazývajú sa tiež ale nesprávne konzervant ktorými sa stretávame každý deň. My ľudia nakupujeme potraviny supermarketoch a podobne rozličné potraviny ani neuvedomujeme čo obsahujú. Hlavne keď my ľudia kupujeme sladené nápoje alebo čipsy ale aj iné potraviny. Sú aj mýty že všetky éčka sú škodlivé nie sú všetky tak na tom ako si myslíme. Sú aj prírodného pôvodu ale aj umelo vytvorené a tie sú najhoršie.
Jasné všetky tieto pridané látky by mali byť vyznačené na obale tovaru nie názov alebo len číslo ale oboje lebo nie každý ovláda to dané éčko ovláda. Odporúčam vám knižku ECKA v potravinách máte v tejto knihe presný popis aj upozornenie že ktorým by sme sa mali vyhýbať. V tejto knihe je priložená aj brožúrka ktoré sú povolené. Vlastne prečo sa musia pridávať ADETIVA sa pridávajú za účelom zlepšujú výživovú hodnotu ako ochrana pre účinkami mikroorganizmami ktoré spôsobujú kazenie aj otravy z potravín. Kvôli tomu sa dáva toto do potravín. Týmto sa zamedzujú aj oxidácia olejov aj tukov.
Tieto tuky vedia sa skaziť ostať žlté a tvoria toxický produkt aj samozrejme zníženú hodnotu produktu to je napr. nenasýtené mastné kyselín a vitamín. sa pridávajú tiež antioxidanty. Vytvorme textúru a konzistenciu a zaistí stabilitu potravín. Či sa už jedná o ZELIRUJUCE látky alebo ktoré spevňujú potraviny tak že potravina dostane svoju konzistenciu ktorú si uchovávajú po celu dobu trvania. Emulgátory aj stabilizátory umožňujú výrobu potravín ktoré obsahujú tuky medzi ktoré patria poľa novšej štúdie oleje aj voda. Ako ich rozdeliť čo týka emulgátorov patria sem napríklad antioxidanty sú to látky o ktorých by sme mali vedieť čo najviac. Tieto látky predlžujú aj uchovávajú potravinám proti pokazeniu resp. oxidácii. Oxidácia je reakcia potravín to znamená že kazia vzduchom , Vzdušný kyslík vytvára radu týmto sa mení štruktúra potraviny . Máme tiež farbivá ktoré sa pridávajú do potravín sú to látky ktoré udelia potravine farbu inak by tá potravina bola bez chutí aj vôni. Môžem si vymenovať aspoň niektoré chlieb aj pečivo mäso a iné.